- MOC.OOTAHAD
- selcitrA seidutS erutuF
- MOC.OOTAHAD
بیانییه شماره 3 داهاتوو
بیانییه شماره 3 داهاتوو
جامعه ای که در آن نقدپذیری و اندیشه انتقادی شکل بگیرد و معناهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را به چالش بکشاند، همچنین در تلاش برای پویاتر کردن سیستم اجتماعی باشد، جامعه ای پویا و زنده است. جامعه کردستان در طول تاریخ سیاسی، اجتماعی خود همواره برای پوست اندازی های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در تکاپوی بوده و مانند جولانگاهی برایکارگزاران سیاسی و فرهنگی تا به امروز بوده است. چنان که موج هجوم تکنولوژی و ارتباطات،همه گیر و کنترل ناپذیر است پس کردستان نیز از این پدیده ارتباطی نمیتواند مستثنی باشد. بدین سان موج ارتباطات و تکنولوژی را در برگرفته و از آن مانند ابزاری برای ارتقاء سطح سیاسی، فرهنگی و غیره ...کمک گرفته است. سایت "داهاتوو" تا به امروز در چرخه ارتباطی وضعیت سیاسی و فرهنگی کردستان حضور داشته و اکنون با توجه به دلایلی که در ذیل به آن اشاره می شود، ترجیحاٌ تصمیم به عدم حضوردارد.
ضرورت وجود داهاتوو:
داهاتوو در شرایطی به عنوان یکی از اولین تجربه های سایت فکری شروع بکار کرد که خود را به عنوان چشم بینا و وجدان بیدار جامعه کردستان نشان داد. با توجه به اینکه وضعیت سیاسی فرهنگی جامعه، افقی محافظه کارانه و منفعل را به خود می گرفت، داهاتوو بدنبال کشف معانی پنهان و عقلانی در لایه های زیرین اجتماع برای پرکردن خلاء های فکری و فرهنگی کردستان بود. اساسا وجود داهاتوو ضرورتی برای شروع کاری گروهی و تمرینی فکری برای هرچه بیشتر نزدیک کردن معانی شناور جامعه حول دال کردستان بود، تا بتواند گفتمانی کلان در کردستان که معناهای آزادی بخش و عدالت خواهانه را در آن داشته باشد، بازنمایی و تثبیت کند. داهاتوو ضرورتی سیاسی بود برای انتقاد از وضعیت سیاسی و اجتماعی که جامعه کردستان به آن مبتلاُ شده بود. به بیانی نقد سوژه های سیاسی و اجتماعی، واکاوی سیاست گریزی و انومی اجتماعی در کردستان را نشان میداد. داهاتوو تریبونی برای کسانی بود که وجود دغدغه افکار آزادیخواهانه و عدالت طلبانه را تداعی میکرند. ضرورت وجود داهاتوو اعتمادسازی و نزدیک تر کردن روشنفکران برای خلق یک معنای جدید و مشترک برای همه جامعه کردستان بود. داهاتوو در دل وضعیتی از سرخوردگی سیاسی و اجتماعی ایجاد شد، جامعه ای که در آن سیاست انتظار هژمونی داشت. داهاتوو "نه" تاٌثیرگذاری برای سیاست های آنارشیکال و دیمی بود. داهاتوو نماینده و تریبون گروه، جناح یا هیچ سلیقه و گرایش شخصی نبود، بلکه در تضاد با جامعه سیاست گریز و فرهنگ فرد محور، و اپورتیونیستی وغیره پا به عرصه نهاد. داهاتوو در راستای پویش فرهنگ جمعی و تعهد اخلاقی و سیاسی به روشنفکران و جامعه کردستان ظهور کرد.
ضرورت عدم حضور داهاتوو:
ضمن تاٌکید این مهم که "داهاتوو" به مثابه پیش آهنگ، انگیزاننده، مشوق و موتور محرکه کارهای گروهی فکری در فضای مجازی کردستان تا اندازه ای زیاد اولویتی تاریخی را برخلاف دیگران به شیوه ای مستقل و بدور از شیوه های معمول، غیر حرفه ای و غیر اخلاقی برای زیستن سیاسی، به خود اعطاء نمود. استقلالی که از درون تعهد بنیادی و اولیه "داهاتوو" حاصل یافت تا جهت تاٌمین منافع جمعی جامعه فعالیت نموده و از هرگونه منفعت خواهی مالی و غیر مالی خواه فردی و خواه گروهی یا دسته ای پرهیز کرده و هویتی تازه و مستقل به خود داده است. اما علیرغم تلاشهای مکرر در جهت ایجاد ضدیت در فضای فکری و مجازی مقابل "داهاتوو"، نمی توان عنوانی جدی و عینی را برای این ضدیت پیدا کرد. اگر چه در کردستان همواره جریان های سیاسی نقش تاٌثیر گذار در جامعه داشتند، اما به دلایلی فضای سیاسی و اجتماعی جامعه کردستان همواره کارگزاران سیاسی بدنبال سیاسی تر کردن فضا بوده اند. پس حضور داهاتوو از دید ساختارهای سیاسی بدلیل کج فهمی، نقطه عطفی برای آنان به شمار نمی آمد. از طرفی دیگر وجود چندپارگی روشنفکران که از دهه ی60 شمسی به بعد سیر نزولی خود را از بافتهای سیاسی_اجتماعی واقعی به کرم کتابخوان روشنفکرمآبانه رنگ باخته اند، که بیگانه شدن تئوری از واقعیت و بلعکس آنرا درپی داشته است. یعنی به دنبال آن تنها ایجاد تضادهای غیر منطقی، نافهمی های جامع و همه گیر، تقسیم بندی های ارزشی باب طبع خویش و غیره را به همراه خود داشته است. اما بی شک این روشنفکران میتوانند قهرمان خیالی در فضاء انتزاعی خود و دیگرانشان باشند. همچنین عدم تشخیص و تفکیک نقد از تخریب باعث هرچه بیشتر لوث شدن فضاء کنونی شده. عدم معرفت سیاسی و فرهنگی در دنیای مجازی ( کردستان) عاملی دیگر برای عدم حضور "داهاتوو" میباشد، در چنین فضایی نامتوازن که تعهد و مسئولیت در مقابل عمل و رفتار قرار نمی گیرد، جسارت به قبول ناتوانیها، شناساندن چالشها و گذشته خویش، جای خود را با نوعی عملی فانتزی وارانه مضحک داده است، که آنرا به نوع مطلوب خویش تئوریزه کرده و این فریب را گاه مبارزه و گاه تفکر ناب و رادیکال تلقی می کنند. با نبود مسئولیت پذیری و تعهدات اخلاقی، افتراء و اتهام زدن که عاملی مخرب و منفی برای فضای مجازی است، به عنوان ابزاری جهت مبارزه و رقابت مورد استفاده قرار میگرد. یقیناٌ در آینده ای نزدیک پتانسیل های "داهاتوو" روش و شیوه ای جدید برای کاری جدیدتر و خلق معانی ارزش محور در کردستان ارائه میدهد. در انجام این بیان باید تاٌکید کرد، که با تحلیل "داهاتوو" از اوضاع حبابگونه و ملتهب موصوف، به مطلوب آمدن کارکردهای سلبی بیشتر از امر ایجابی در چنین فضایی میسر است. تشکر و سپاس ویژه برای همه دوستانی که "داهاتوو" را یاری دادند و "داهاتوو" را به عنوان بخشی از هویت فرهنگی سیاسی اجتماعی در کردستان تلقی کردند. بدون شک، حافظه تاریخی داهاتوو، کارگزاران سیاسی، افراد قلم به مزد و کسانی که از تخریب ونقدهای مغرضانه، با هدف ایجاد گسست و اختلال، با تکیه به روش های امنیتی و غیره برای لحظه ای غفلت وکوتاهی نکردند، فراموش نخواهد کرد.
په یوه ندی